Ara

Öğrencilerimiz TÜBİTAK 2204 kapsamında yapılacak okul dışı öğrenme ortamlarıyla ilgili projeleri için  Aşiyan Müzesinde  ders işlemişlerdir.

Ara

İlçemizde  resmi liselerde görev yapan müdür yardımcısı ve öğretmenlere edebiyat öğretmenlerimizden Özlem GÖÇER tarafından Fikri ve sınai mülkiyet hakları kapsamında patent ve faydalı model eğitimi verildi.

Ara

"Oku-yorum Yazı-yorum" projesi kapsamında okulumuzda Yahya Kemal Beyatlı'nın Kendi Gök Kubbemiz kitabındaki şiirlerinden resim yarışması düzenlendi. Öğrencilerimiz tarafından şiirler seçildi. Seçilen şiirler sınıflarda okundu. Şiirin hissettirdiği duyguların resmedilmesi istendi. Okulumuz öğrencilerinden gelen resimlerden beğenilen resimler sergilendi. Yarışmanın birincisi 9-C sınıfından Fatih Çelik oldu.

Ara

"Okul Başarısında Ailenin Rolü" konulu Veli Akademileri etkinliğinin birincisi okul Psikolojik Rehberlik Öğretmenimiz Pelin Demirci ve katılımcı velilerimiz ile birlikte yapıldı. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

"Oku-yorum, Yazı-yorum" projesi kapsamında Ahmet Mithat Efendi'nin "Felatun Bey ve  Rakım Efendi" kitabını okuyan öğrencilerimizle Arel Üniversitesindeydik. Türk Dili ve Edebiyatı Dr. Öğr. Üyesi Sn. Bahanur Garan Gökşen Hanım kitabın eleştirel noktalarıyla ilgili bilgiler paylaştı. Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan hocamız da katkılar sundu. Öğrencilerimizin sorularına aldıkları cevaplarla noktalanan görüşmemiz verimli geçti. Hocalarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz.

Kas

Oku-yorum, Yazı-yorum projesi kapsamında okulumuzda bir yarışma düzenliyoruz. Yahya Kemal Beyatlı'nın "Kendi Gök Kubbemiz" şiir kitabından öğrencilerimiz seçtiği bir şiiri ister resimlesinler, ister bestelesinler. Haydi gençler, şiirleri keşfedelim.

Kas

21 Ekim 2022 tarihinde katıldığımız 2003 yılından bu yana her yıl UNESCO "Dünya Felsefe Günü" etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Baltic Sea Philosophy Essay Event 2022 / Baltık Denizi Ülkeleri Felsefi Deneme Yazma Etkinliği'nde, 11 A sınıfı öğrencimiz Hatice Aybala Talay ve 11 B sınıfı öğrencimiz Zekiye Koç, İngilizce olarak yazdıkları deneme yazıları ile okulumuzu başarı ile temsil etmişlerdir. Öğrencilerimizden Hatice Aybala TALAY Baltic Sea Philosophy Essay komisyonu tarafından " Honorable Mention" ödülüne layık görülmüştür.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün, Türkiye'deki sosyal bilimler liseleri arasında düzenlediği Oku-yorum Yazı-yorum Projesi çalışmalarına okulumuz da başladı. İlk kitabımızı değerlendirerek bundan sonraki kitaplarımızın değerlendirme planları yapıldı.

Oku-yorum Yazı-yorum Projesi çalısmaları ile öğrencilerimizin eleştirel okuma becerisi kazanarak okuma sevgisini pekiştirmesini hedefliyoruz.

Proje Danışman Öğretmeni Gizem ÖZYOLCU ile edebiyat zümre odamızda bir araya gelen öğrencilerimiz proje kapsamında olan Toprak Ana, Kendi Gök Kubbemiz, Mor Mürekkep, Kültür ve Dil, Felatun Bey ile Rakım Efendi adlı eserleri eleştirel okuma yaparak çeşitli değerlendirme faaliyetleri gerçekleştirecek.

Projeyi yürütecek olan danışman öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

Kas

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi Kutup Araştırmaları Enstitüsü (TÜBİTAK MAM KARE) organizasyonunda 30 Kasım - 1 Aralık 2022 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılacak Altıncı Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayına bildirisi kabul edilen  edebiyat öğretmenimiz  Özlem Göçer'i tebrik ediyor, sunumunda başarılar diliyoruz.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa intikalinin 84. yıldönümünü saygı,şükran,özlem ve rahmetle andık.

Kas

Öğrencilerimizle Çatalca Arif Nihat Asya Köy Yaşam Merkezi'ne giderek Anadolu masalları dinledik. Bizi en güzel şekilde ağırlayan Çatalca Milli Eğitim Müdür Sayın Tayfun Özyolcu ve Köy Yaşam Merkezi öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda akademik başarıyı artırma çalışmaları kapsamında tüm öğrencilerimize aynı anda deneme sınavı yaptık

Kas

Okulumuz rehberlik faaliyetleri kapsamında 12. sınıf öğrencilerimizle Boğaziçi Üniversitesi'ne gezi düzenledik.

Ekm

Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü okulumuzda yaptığımız kutlama programının ardından  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçe töreninde de kutladık.

Ekm

Hazırlık sınıflarımızdan sorumlu müdür yardımcımız Resul Pekdemir ve rehber öğretmenimiz Sevcan Dugan öğrencilerimizle bir araya gelerek okul kültürü üzerine konuşma yaptılar.