Haz

Okulumuzun Tiyatro Kulübü Rehber Öğretmeni Tufan Özek yönetmenliğinde yıl sonu tiyatro oyunu olarak sergilenen "Ben Anadolu" isimli oyun izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Sahnede ve sahne arkasında görev alan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

Haz

Nis

Okul müdürümüz Yunus Emre KAKI, İngilizce Öğretmenlerimiz Özkan AKDUĞAN ve Sedat ÖLMEZ rehberliğinde 25 öğrencimiz ile birlikte 29 Ocak -04 Şubar 2023 tarihleri arasında Hollanda'da bulunan kardeş okulumuz T'atrium Lisesini ziyaret edip öğrencilerimiz için hazırlanan akademik ve kültürel etkinliklere katılım sağladık.

Mrt

İstiklal Şairimiz Mehmed Akif Ersoy, İstiklal Marşımızın 102. yıl dönümünde anıldı.

Mrt

İstanbul Anadolu Mektebi Beylikdüzü Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte bir toplantı gerçekleştirdik. Hatay Antakya'dan gelen Anadolu Mektebi öğrencisi Ali Abid Koşak'la diğer öğrencilerimizi tanıştırarak birlikte değerlendirmelerde bulunduk. Kitapların birleştirici gücüyle Anadolu Mektebi okulumuzda devam ediyor.

#anadolumektebistanbul

#anadolumektebi

@tcmeb @prof_mahmutozer @istanbulilmem @anadolumektebi

Şbt

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Mehmet Ali KAYA öğrenci ve öğretmenlerimize Deprem Bilinci  semineri verdi. Değerli vaktini bizlere ayırdığı için hocamıza sonsuz teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz öğrenci ve velilerinden gelen yardımlar afet bölgesine gönderilmek üzere yola çıktı. Emeği geçen tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Deprem ve psikolojik tramva hakkında aileler için çocuklara yardım broşürüne aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Ock

Rehberlik ve Psikolojik Danışman Öğretmenlerimiz Pelin Demirci ve Sevcan Dugan tarafından öğrencilerimize Bilinçli İnternet Kullanımı ve Siber Zorbalıkla ilgili rehberlik etkinliği yapıldı.

Ock

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışman Öğretmeni Sevcan Dugan destek personolimize öfke ve stres kontrolü eğitimi verdi.

Ock

İlçe genelinde yapılan Siyer-i Nebi (Peygamberimizin Hayatı) yarışmasında dereceye giren okulumuz 9-A sınıfı öğrencisi Muammer Halid Dadaloğlu ödülünü teslim aldı. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Proje Öğrencilerimizden Tiyatro Çalışması

Milli Eğitim Bakanlığımızın yürüttüğü "Oku-yorum Yazı-yorum" projesi kapsamında Ahmet Mithat Efendi'nin Felatun Bey ile Rakım Efendi kitabını okuyan öğrencilerimiz kitabı senaryolaştırarak tiyatro oyunu sahneledi.

Kitap karakterlerinin ruhunu yansıtarak, olayları çözümleyerek tiyatro çıkarmayı deneyimleyen öğrencilerimiz proje içinde olmaktan çok mutlu olduklarını paylaştılar.

Senaryo: Melek Deniz Bilek

Fikir-kostümler: Azra Topel

Yönetmen: Tuana Nazlı Yapıcı

Perde: Eda Karaoğul ve tüm oyuncu kadrosundaki öğrencileri emeklerinden dolayı tebrik ederiz.

"Oku-yorum Yazı-yorum" Proje Çalılmalarımız Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığımızın yürüttüğü "Oku-yorum Yazı-yorum" projesi kapsamında Mehmet Kaplan'ın Kültür ve Dil kitabını değerlendirdik.

Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Prof. Dr. Bâki ASİLTÜRK Hocamızla birlikte "kültür" ve "dil" kavramları üzerine eleştirel değerlendirmeler yaptık. Mehmet Kaplan'ın öne sürdüğü fikirlerden yola çıkarak söyleşi yapma imkanı da bulduk. Hocamızın katkılarından dolayı kendisine teşekkür ederiz.

Öğrencilerimiz proje sayesinde akademislerle buluşuyor, üniversiteleri ziyaret ediyor ve yaratıcı etkinlikler düzenliyorlar.  Böylece okudukları kitapları salt okumanın ötesine geçerek eleştirel bakış açısıyla inceleme ve değerlendirme kazanımları ediniyorlar.

Ara

İstanbul Veli Akademileri kapsamında okulumuzda 2.seminerimiz Uzman Psikolojik Danışmanımız Sevcan Duğan tarafından; "Kariyer ve Hedef Belirleme Sürecinde Ailenin Rolü" konusunda verilmiştir. Katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.