T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi

SEVCAN DUGAN - UZM.PSİKOLOJİK DANIŞMAN

Uzman Psikolojik Danışman Sevcan Duğan 1995 Yılında lisans eğitimini 19 Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim dalında, Yüksek Lisans eğitimini 2021 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalında tamamlamıştır.

Meslek hayatına 1995 yılında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak; Mersin Silifke Ortaokulunda başlamıştır. Zorunlu hizmetini Samsun 19 Mayıs Lisesinde tamamladıktan sonra; 2001-2003 yılında İstanbul Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi,2003-2015 Esenyurt Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ,2015-2021 Beylikdüzü Pınarkule Ortaokulunda görev yapmıştır. 2021 yılından itibaren Beylikdüzü Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesinde görev yapmaya devam etmektedir.

Yüksek Lisans kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Çağdaş ve Yeni Psikoterapi Kuram ve Uygulamaları Eğitimini bütüncül psikoterapiler kapsamında Prof. Dr. Fulya Yüksel-Şahin’den, Pozitif Psikoterapi Temel Eğitim ve Uygulama süpervizyonunu YTÜ’den Prof. Dr. Ali Eryılmaz’dan almıştır. Aldığı sayısız alan eğitimleri içerisinde psikolojik test uygulamaları, oyun terapi, sanat terapi, terapötik kartlarla terapi eğitimi gibi pek çok terapi uygulama eğitiminin yanı sıra Türk Loydu Kurum İçi Kalite İç Denetçi eğitimleri sonucunda Kalite İç Denetçisi olarak denetlemelere katılmıştır. Pek çok Sivil Toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak toplum hizmetlerine gönüllü destek vermektedir.

Mesleki gelişimi ve eğitim süreci hayatı boyunca devam edeceği ve güncellenmesi gerektiği inancıyla danışanlarına koruyucu ruh sağlığı hizmeti vermeye devam etmektedir. Ayrıca ebeveyn eğitimleri, öğretmen ve psikolojik danışmanlara hizmet içi eğitimler ve seminerler vermektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.