T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi

VERİLEN HİZMETLER

VERİLEN HİZMETLER

1.Psikolojik Danışma Hizmeti: Psikolojik danışma "bireyin kendini tanıma, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmek ve çevre ile uyumunu sürdürmesine yardımcı olmak amacıyla bireyle yüz yüze kurulan psikolojik yardım ilişkisidir."

2.Oryantasyon Hizmeti: Oryantasyon okula yeni başlayan öğrencilere eğitim yılı başında, okulu,kurallarını, işleyişini tanıtmak, okul ve çevresi hakkında bilgi vermek ve böylece yeni girdikleri ortama kısa sürede alışmalarına yardımcı olmak üzere yapılan çalışmalardır.

3.Bireyi Tanıma Hizmeti: Öğrencinin yetenekleri, özellikleri, güçlü ve sınırlı yönleri, beklenti ve idealleri, ailevi koşulları, başarı durumu, ilgileri hakkında çeşitli bilgiler edinmek için kullanılır.

4.Bilgi Toplama ve Yayma Hizmeti: Bilgi toplama hizmetleri öğrencinin gerek duyabileceği hertürlü bilgiyi onun yararlanmasına sunmak için yapılan çalışmalardır. Üst eğitim kurumları,üniversiteler ve koşulları, meslekleri tanıtmak amacıyla güncel bilgilerin verilmesi, okuldaki ve çevredeki eğitsel ve kültürel etkinlikler, yardım hizmetleri, yararlanılabilecek kurumlar, mezun olduktan sonraki iş olanakları hakkında bilgiler gibi.

5.Yöneltme ve Yerleştirme Hizmetleri: Öğrencinin kendine uygun bir eğitim kurumuna, alana, yada mesleğe yönelmesi ve o konuma yerleşmesi için yapılabilecek yardım hizmetleri, öğrencinin okul içi ya da okul dışı bir sosyal etkinliğe yönelmesi, psikolojik danışma hizmetinden yararlanması için teşvik edilmesidir.

6.İzleme ve Değerlendirme Hizmeti: İzleme ve değerlendirme hizmeti, öğrencinin yöneltildiği ve yerleştirildiği bütün durumların izlenip değerlendirilmesi yapılan hizmetlerin etkinliğini anlamak,gerekiyorsa yardım hizmetlerini sürdürmek, yeni düzenlemeler yapmak için gerekir.

7.Müşavirlik (Konsültasyon) Hizmeti: Konsültasyon, okuldaki psikolojik danışmanın, öğretmen ve yöneticilerin ortak bir rehberlik anlayışı kazanmaları, bu alanlardaki bilgi ve becerilerini artırmaları için onlara yardımcı olmasıdır.

8- Araştırma ve Değerlendirme Hizmetleri: Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkililiği açısından bu hizmetlerden yararlanacak bireylerin ihtiyaç ve gelişim durumları ve eğitim ve öğretim hizmetlerini ilgilendiren konularda araştırma yapılması.

9- Çevre ve Veli İle İlişkiler: Velilerin eğitim-öğretim ve rehberlik hizmetlerine katılımlarının yardımlarının sağlanması; çevrede rehberlik ve psikolojik danışma hizmeti veren kurum, kuruluş ve rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile gerekli işbirliğinin yapılması.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.11.2017 - Güncelleme: 10.03.2020 17:14 - Görüntülenme: 897
  Beğen | 0  kişi beğendi